Polityka prywatności

Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Kto jest administratorem Pani/Pana danych osobowych?

Administratorem Państwa danych osobowych przetwarzanych w związku z korzystaniem przez Panią/Pana ze strony internetowej www.eurocolor.com.pl jest EUROCOLOR Sp. z o.o. z siedzibą w Pyskowicach (44-120), ul. Toszecka 47, KRS: 0000362103, NIP: 9690795268 (dalej: Administrator).

Jak można skontaktować się z Administratorem?

Z Administratorem może się Pani/Pan skontaktować:
a) pisemnie, na adres EUROCOLOR Sp. z o.o., ul. Toszecka 47, 44-120 Pyskowice,
b) elektronicznie, na adres e-mail: poczta@eurocolor.com.pl,
c) telefonicznie, pod numerem +48 32 722 45 45.

Jakie Pani/Pana dane osobowe podlegają przetwarzaniu?

Administrator przetwarza dane osobowe niezbędne do realizacji celów związanych z prowadzeniem strony internetowej i udostępnionych na niej funkcjonalności. Przetwarzaniu podlegają w szczególności:
1) dane przekazane przez Panią/Pana w interaktywnych formularzach kontaktowych (formularz kontaktowy, formularz rekrutacyjny, newsletter),
2) logi dostępowe, takie jak: typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, data i czas odwiedzin, liczba połączeń, liczba otwieranych podstron niniejszej strony, nazwa domeny, przeglądane treści, etc. – dane te, tzw. „ciasteczka” (z ang. cookies), nie posiadają co do zasady przymiotu danych osobowych, jednak mogą nimi być w niektórych przypadkach.
Pliki cookies mogą być przechowywane w pamięci przeglądarki internetowej Pani/Pana urządzenia, przy pomocy którego wyświetlona została strona internetowa Administratora, np. laptopa czy smartfonu. W plikach tych znajdują się m.in. podstawowe informacje dotyczące funkcjonowania strony internetowej, jak również sposobów w jaki ją Pani/Pan wykorzystuje.

Pliki cookies dzielą się na:
1. cookies sesyjne – pliki krótkotrwałe, zapisujące się w pamięci Pani/Pana przeglądarki do momentu zamknięcia strony internetowej lub zamknięcia przeglądarki;
2. cookies stałe – pliki, które zapisują się w pamięci Pani/Pana przeglądarki na dłuższy okres i nie są usuwane po zamknięciu strony internetowej lub przeglądarki (podlegają one usunięciu zgodnie ze swoimi właściwościami, mogą być jednak usunięte przez w wyniku Pani/Pana działania);
3. cookies podmiotów trzecich – są to pliki partnerów współpracujących ze stroną internetową Administratora, należą do nich Google (w serwisie zainstalowane jest narzędzie Google Analytics, które analizuje ruch użytkowników na wszystkich podstronach za pomocą plików cookies, informacje uzyskane przy użyciu tego narzędzia nie są udostępniane innym podmiotom i służą jedynie do celów statystycznych oraz polepszenia użyteczności witryny.  Polityka prywatności firmy Google dostępna jest pod adresem: https://policies.google.com/privacy?hl=pl Jeżeli chcesz zablokować udostępnianie informacji o aktywności na stronie, możesz skorzystać z dodatku do przeglądarki: https://support.google.com/analytics/answer/181881?hl=pl&ref_topic=2919631 )

Administrator wykorzystuje następujące pliki cookies:
1. cookies sesyjne,
2. cookies stałe,
3. cookies podmiotów trzecich,

Administrator umożliwia dostosowanie wykorzystywania plików cookies według preferencji użytkowników. Zmiana ustawień plików cookies jest możliwe na stronie internetowej oraz w przeglądarce, z której Pani/Pan korzysta.

Jakie są cele i podstawy przetwarzania Pani/Pana danych osobowych? 

Pani/Pana dane osobowe są przetwarzane w szczególności w celu:
1. nawiązania kontaktu z Administratorem, w szczególności przy pomocy formularza kontaktowego, zapisów na newsletter – podstawą przetwarzania w tym zakresie jest zgoda, tj. art. 6 ust. 1 lit. a) RODO,
2. prawidłowej realizacji usług – podstawą przetwarzania w tym zakresie jest działanie w celu zawarcia lub realizacji umowy, tj. art. 6 ust. 1 lit. b) RODO, lub prawnie uzasadniony interes Administratora, tj. art. 6 ust. 1 lit f) RODO,
3. zapewnienia prawidłowego działania strony internetowej i serwisów towarzyszących – podstawą przetwarzania w tym zakresie jest prawnie uzasadniony interes Administratora, tj. art. 6 ust. 1 lit. f) RODO,
4. ulepszenia świadczonych usług, właściwego dopasowania serwisu do potrzeb użytkowników, zapamiętania preferencji i indywidualnych ustawień użytkownika, tworzenia statystyk oglądalności serwisu; monitorowania i sprawdzenia, w jaki sposób użytkownicy korzystają z serwisu internetowego, aby usprawniać jego funkcjonowanie zapewniając bardziej efektywną i bezproblemową nawigację – podstawą przetwarzania w tym zakresie jest zgoda, tj. art. 6 ust. 1 lit. a), lub prawnie uzasadniony interes Administratora, tj. art. 6 ust. 1 lit. f) RODO;
5. ewentualnego ustalania, dochodzenia i obrony roszczeń – podstawą przetwarzania w tym zakresie jest prawnie uzasadniony interes Administratora, tj. art. 6 ust. 1 lit. f) RODO,
6. realizacji obowiązków wynikających z przepisów obowiązującego prawa – podstawą przetwarzania w tym zakresie jest obowiązek prawny, tj. art. 6 ust. 1 lit. c).

Korzystanie z usług innych podmiotów

Administrator korzysta z udostępnianych przez inne podmioty narzędzi umożliwiających śledzenie Pani/Pana działalności, zapisujących w Pani/Pana urządzeniu pliki umożliwiające Pani/Pana identyfikację jako użytkownika. Należą do nich: 
• Google Analitics, z informacjami na temat działania tego narzędzia może się Pani/Pan zapoznać tutaj:,
https://policies.google.com/privacy?hl=pl
https://support.google.com/analytics/answer/181881?hl=pl&ref_topic=2919631

Większość przeglądarek internetowych umożliwia określenie zakresu ustawień dotyczących przetwarzania plików cookies. Informacje dotyczące wprowadzania zmian tych ustawień w poszczególnych przeglądarkach może Pani/Pan znaleźć pod wskazanymi niżej adresami:
• Google Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647 
• Mozilla Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/blokowanie-ciasteczek
• Microsoft Edge: https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/usuwanie-plik%C3%B3w-cookie-i-zarz%C4%85dzanie-nimi-168dab11-0753-043d-7c16-ede5947fc64d   
• Opera: http://help.opera.com/Linux/9.22/pl/cookies.html• Safari: http://support.apple.com/kb/ph5042

Jak długo będą przetwarzane Pani/Pana dane?

Administrator będzie przetwarzał Pani/Pana dane osobowe przez okres niezbędny do realizacji wskazanych wyżej celów. W przypadku danych przetwarzanych wyłącznie na podstawie udzielonej przez Panią/Pana zgody, będą one przetwarzane nie dłużej niż do momentu jej wycofania. 

Komu Administrator będzie przekazywał Państwa dane?

Pani/Pana dane osobowe mogą zostać przekazane podmiotom, z którymi współpracuje Administrator lub organom administracji publicznej, w związku z realizacją obowiązków prawnych. Do podmiotów współpracujących należą w szczególności przedstawiciele handlowi, podmioty zapewniające wsparcie oraz działanie narzędzi i systemów teleinformatycznych, podmioty realizujące przesyłki, obsługę prawną, drukowanie materiałów oraz niszczenie dokumentacji.

Jakie przysługują Pani/Panu prawa?

W związku z przetwarzaniem przez Administratora Państwa danych osobowych przysługuje Pani/Panu prawo:
1. dostępu do swoich danych osobowych, w tym uzyskania ich kopii,
2. do sprostowania danych, jeżeli są one błędne lub niekompletne,
3. do ograniczenia przetwarzania, jeżeli zachodzi jedna z przesłanek określonych w art. 18 ust. 1 RODO,
4. do usunięcia danych, jeżeli zachodzi jedna z przesłanek określonych w art. 17 ust. 1 RODO,
5. do przenoszenia danych, jeżeli Państwa dane przetwarzane były na podstawie wyrażonej zgody lub na podstawie zawartej z Panią/Panem umowy,
6. do sprzeciwu wobec przetwarzania danych, jeżeli Pani/Pana dane są przetwarzane w celach marketingowych bądź na podstawie uzasadnionego interesu Administratora.

W przypadku wyrażenia przez Panią/Pana zgody na przetwarzanie danych osobowych, przysługuje Pani/Panu prawo do jej cofnięcia w każdym momencie. Cofnięcie zgody nie wpłynie na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

Ponadto informujemy, że jeżeli w Pani/Pana ocenie przetwarzanie przez Administratora narusza zasady ochrony danych osobowych, może Pani/Pan złożyć skargę do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).

ok

Na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady Europy UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych. *

*Pola wymagane